Чему све служи екстерни диск?

GS
Foto: egeneral

Сваки фотограф, сниматељ, графички дизајнер и уредник увијек има екстерне дискове и меморијске картице. Висококвалитетни снимци и фотографије могу да заузму невјероватно много простора.

Сваки професионалац треба да буде у могућности да приступи свом послу у ходу, посебно док ради на терену или показује готов производ свом клијенту. Немојмо заборавити још један важан аспект. Када радите са великим фајловима, важна је брзина диска. Уређивање фотографија и видеа је много лакше ако имате неограничен и неометан приступ подацима.

Самсунг екстерни SSD дискови ће сигурно дорасти задатку. Модел Т9 може да достигне брзину читања до 2000 МБ/с док у исто вријеме складишти до 4 ТБ података. Ако вам је потребно још меморијског простора, погледајте Т5 ЕВО - његова највећа верзија може да ускладишти и до 8 ТБ података. Због велике брзине и капацитета они су неопходан алат у одређеним областима.

Њихова предност је и компактна величина, која их чини лако преносивим. Често се на њима складиште фајлови и документа којима корисник може приступити и офлајн. Екстерни дискови су савршен избор за било који пословни пут, одмор или авантуру која вас може одвести на најдаље дестинације на свијету. Важно је напоменути да се на њима могу складиштити поверљиви подаци и осјетљиве информације, пошто 256-битна енкрипција омогућава кориснику да лозинком заштити свој садржај. То значи да се никада неће наћи у погрешним рукама.

Ко нема бројне фолдере са видеима и фотографијама са одмора нек први баци камен. То је сасвим у реду - сви ми чувамо успомене, али наши фајлови се гомилају, заузимајући све више простора. Одлична је идеја чувати их на екстерном диску. Овај начин складиштења гарантује њихову безбједност, за разлику од чувања на рачунару, који се користи сваки дан. И практичност је њихова велика предност. Да бисте се вратили у прошлост, само треба да их прикључите на било који уређај.

Екстерни дискови су корисни и гејмерима. Најновије игрице на тржишту, укључујући највеће и најпознатије игрице са више играча, могу да заузимају више од 100 ГБ простора. То може значајно да ограничи простор за складиштење на рачунару, што гејмерима онемогућава да их све ускладиште у исто вријеме. Срећом, платформе специјализоване за дигиталну дистрибуцију омогућавају корисницима да безбједно инсталирају игрице на екстерним дисковима. Оперативни системи су програмирани тако да гејмери само треба да прикључе екстерне уређаје на рачунар и врате се својој омиљеној игрици. Ако користите екстерни диск, можете се вратити омиљеној игрици на различитим уређајима.

Сви наведени примјери доказују да су екстерни SSD-ovi крајње вишенаменски уређаји. Највеће предности су велика брзина преноса података, велики простор за складиштење и компактна величина, висока издржљивост, као и велика отпорност на механичка оштећења, што их чини савршеним за путовања. Самсунг Т9 SSD је отпоран на ударе са висине до 3 метра и има гаранцију на 5 година. Модел Т7 Схиелд је издржљивији, зато што овај екстерни диск, који може да ускладишти од 1 ТБ до 4 ТБ података, од спољних фактора штити омот отпоран на воду и прашину који има сертификат ИП65. Ако се било која од наведених примена односи на вас, куповина екстерног диска ће бити добра инвестиција, преноси "Телеграф".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана