WhatsApp уводи логовање без лозинке

GS
Foto: X.com

WhatsApp каже да сада уводи подршку за passkeys у iOS верзији апликације.

Passkeys долазе у иОС апликацију неколико мјесеци након верзије за Андроид

са омогућеном функцијом, корисници Мета енкриптоване апликације за размјену порука, могу користити биометријску идентификацију iPhone-a за пријаву – то јест, Face ID или Touch ID – или шифру свог телефона.

WhatsApp већ подржава откључавање своје иОС апликације једним од ових опција, али ово иде корак даље.

Подршка за passkey долази на iPhone верзију неколико мјесеци након што је Мета почео да је дистрибуира корисницима Андроид WhatsApp-a у октобру.

Портпарол WhatsApp-a, Заде Alsawah, рекао је да ће корисници иОС-а вид‌јети апликацију "у наредних неколико нед‌јеља", па ако је сада не видите, наставите да провјеравате.

Passkeys требало би да буду сигуран (или бар, сигурнији; чак и passkeys имају компромисе) талас будућности – верзија аутентификације која елиминише лозинке и СМС двофакторску аутентификацију.

Такође значи да се можете пријавити чак и када нисте повезани са мрежом, јер ваш телефон чува аутентификациони кључ.

Да бисте вид‌јели да ли већ имате ову функцију, WhatsApp каже да ћете опцију видети под Settings > Account > Passkeys. Међутим, дистрибуција оваквих функција може потрајати.

Корисници ће и даље скенирати QR код са менија "Линкед Девицес" у апликацији на паметном телефону како би се пријавили на WhatsApp на другим уређајима, "јер Мац, Windows и веб не могу бити примарни уређаји за налог". То је слично, ако и не мало неспретније, него како passkeys понекад функционишу приликом пријављивања на услугу на десктоп веб browserima – осим што тамо све што треба да урадите је да скенирате passkey QR код користећи апликацију камере вашег телефона.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана