Канон припрема моћни ЕОС Р1, ево шта све доноси

Г.С.
Канон припрема моћни ЕОС Р1, ево шта све доноси

Након неколико година гласина, Канон је потврдио да је у припреми флегшип фотоапарат ЕОС Р1.

Требало би да стигне касније ове године и, мада Канон још увек није открио све детаље, рекао довољно да се заинтересује све ентузијасте.

Компанија каже да ће ЕОС Р1 имати РФ монтажу и нудити побољшане перформансе у поређењу са ЕОС Р3. Моћи ће да се похвали надограђеним системом за обраду слике који комбинује нов ЦМОС сензор, нови процесор слике под називом Дигик Акцелератор и постојећи Дигиц X процесор, преноси Б92.

Канон каже да ће систем бити у стању да брзо обрађује велику количину података и побољша аутофокус. Компанија тврди да је успела да комбинује могућности система за обраду слике са својом АИ технологијом како би постигла “брзо и прецизно препознавање предмета”.

Ово покреће функцију која се зове Екшн Прајорити, која може, на пример, да препозна када неко шутира на кош ако се фотографише утакмица, и онда ће то бити у фокусу. Систем може и да помери оквир аутоматског фокуса у правцу те особе како би се увјерио да фотограф неће пропустити кључне тренутке.

Канон тврди да ЕОС Р1 може да прати спортисте чак и ако су тренутно ван видног поља. Фокус на спорту у најави ЕОС Р1 сугерише да би апарат могао да се користи већ на Олимпијским играма овог љета у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана