Windows 11 уноси још једну важну промjену

Г.С.
Windows 11 уноси још једну важну промjену

Енкрипција постаје стандард у технолошком свету, а последњи који је уводи као обавезну за све уређаје је оперативни систем Windows 11.

Мајкрософт ће, од верзије Windows 11 24Х2 верзије, омогућити да енкрипција буде подразумевана за Про и Хоме варијанте, како за нове инсталације, тако и за ресете система.

Ово је потврдио и сам Мајкрософт, рекавши како жели да подржи усвајање енкрипције уређаја. Ову функцију омогућава БитЛокер технологија како би се енкриптовали драјвови система, а све у циљу очувања података.

Ако прихватите ово, једино би требало да знате да морате да направите бекап вашег БитЛокер „рековери“ кључа, јер ако изгубите приступ томе, изгубићете и приступ читавом рачунару, преноси Б92.

Добра вијест је, међутим, то што не морате одједном да имате енкриптован рачунар, јер ћете моћи да одаберете да ли желите ово или не.

Мада су хардверски захтеви за Windows 11 углавном компатибилни са БитЛокером, они који желе да угасе аутоматску енкрипцију уређаја имају неколико опција.

Прво, то може да се уради помоћу модификације регистра током инсталације, а друго, могу да се користе алати као што је Руфус. Све ово, међутим, вероватно не би било паметно да радите уколико немате неки старији рачунар, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана