Опен AI представио нови модел вјештачке интелигенције GPT-4о

ГС
Foto: X.com

САН ФРАНЦИСКО - Калифорнијска компанија за развој вјештачке интелигенције Опен АИ представила је на својој веб страници мултимодални модел генеративне вјештачке интелигенције Џи-Пи-Ти-4о (GPT-4о), који може да анализира звук, слику и текст у реалном времену. 

Компанија планира да га уведе у своје производе у наредним недјељама.
Опен АИ истиче да је Џи-Пи-Ти-4о ("о" је ознака за "омни", односно "свеобухватан") корак ка много природној интеракцији између човјека и рачунара, пошто прихвата као улаз сваку комбинацију текста, звука и слике и генерише мултимодални одговор.

"Ово је први пут да заиста правимо огроман корак напред када је у питању једноставност коришћења", истакла је технолошка директорка Опен АИ Мира Мурати, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

Нови АИ модел ће умети да препозна и емоције у гласу корисника, да брже и квалитетније него раније комуницира на 50 различитих језика , као и да значајно побољша могућности постојећег четбота Чет Џи-Пи-Ти. 

Извршни директор Опен АИ Сем Алтман је раније најавио на друштвеној мрежи Икс да је компанија "напорно радила" на неким новим стварима за које мисли да ће се свидети људима.

"Осећам да је то магија", написао је Алтман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана