Open AI predstavio novi model vještačke inteligencije GPT-4o

GS
Foto: X.com

SAN FRANCISKO - Kalifornijska kompanija za razvoj vještačke inteligencije Open AI predstavila je na svojoj veb stranici multimodalni model generativne vještačke inteligencije Dži-Pi-Ti-4o (GPT-4o), koji može da analizira zvuk, sliku i tekst u realnom vremenu. 

Kompanija planira da ga uvede u svoje proizvode u narednim nedjeljama.
Open AI ističe da je Dži-Pi-Ti-4o ("o" je oznaka za "omni", odnosno "sveobuhvatan") korak ka mnogo prirodnoj interakciji između čovjeka i računara, pošto prihvata kao ulaz svaku kombinaciju teksta, zvuka i slike i generiše multimodalni odgovor.

"Ovo je prvi put da zaista pravimo ogroman korak napred kada je u pitanju jednostavnost korišćenja", istakla je tehnološka direktorka Open AI Mira Murati, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Novi AI model će umeti da prepozna i emocije u glasu korisnika, da brže i kvalitetnije nego ranije komunicira na 50 različitih jezika , kao i da značajno poboljša mogućnosti postojećeg četbota Čet Dži-Pi-Ti. 

Izvršni direktor Open AI Sem Altman je ranije najavio na društvenoj mreži Iks da je kompanija "naporno radila" na nekim novim stvarima za koje misli da će se svideti ljudima.

"Osećam da je to magija", napisao je Altman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana