Ултра ријетки Мерцедес СЛР Мекларен 722 МСО кошта 2,6 милиона еура

klix.ba
Foto: klix.ba

Ултра ријетки примјерак Мерцедеса СЛР МцЛарен 722 МСО понуђен је на продају по милионској цијени.

Мерцедес-Бенз и Мекларен су се удружили 2003. године и креирали СЛР, много раније него што је Мерцедес-АМГ почео развијати своје спортске моделе попут СЛС-а и ГТ-а.

СЛР је у своје вријеме одавао почаст тркаћем Мерцедесу 300 СЛР из педесетих година прошлог вијека, а између 2003. и 2009. године је произведено 2.157 примјерака. Посједовање овог аутомобила није јефтино узимајући у обзир трошкове одржавања који су астрономски.

Ед Болијан је платио 180. 000 долара за СЛР који је припадао Парис Хилтон, али примјерак који се продаје сада у Њемачкој је још више посебан и много скупљи. Не само да се ради о пожељнијој 722 верзији, него је ово и један од само 25 примјерака које је модификовао Мекларен Спешл Оперејшн (МСО).

Када се СЛР појавио, Мерцедес је имао 40 посто удјела у Мекларену, а када су се двије компаније разишле, то је био крај и за поменути модел. Али, из МСО-а су се од њега опростили на прави начин креирајући СЛР Мекларен издање.

Како би се аутомобил разликовао од стандардног СЛР-а, МСО је припремио аеродинамични боди кит који је укључивао нови предњи и стражњи браник, уникатну маску, поклопац мотора и агресивнији дифузор. Ту су и уникатне фелуге те издувни систем од титанијума. Механички, МСО је унаприједио систем управљања и овјес, а уграђене су и нове керамичке кочнице.

МСО је такође олакшао СЛР за 50 кг, а потисак ка доле од вјетра је повећан за 20 посто. Испод хаубе је и даље 5,5-литарски В8 мотор, али са више снаге, прецизније 641 КС и 820 Нм обртног момента. СЛР Мекларен издање убрзава од 0 до 100 км/х за 3,6 секунди прије него достигне максималних 336 км/с. Овај аутомобил се продаје за 2,6 милиона еура, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана