Збогом В10! Опроштај од Ламборџинија какав смо познавали

Г.С.
Збогом В10! Опроштај од Ламборџинија какав смо познавали

Ово је историјски тренутак у коме ће Ламборџини послати Хурацан и његов В10 мотор у историју.

Ламборџини је лансирао последњу ограничену серију која одаје почаст култном моделу. Хурацан СТЈ (Супер Трофео Јота) ограничен је на само 10 примјерака, који су, сва је прилика, већ одавно распродати.

Основа је верзија СТО, што значи да је за погон задужен атмосферски 5.2 В10. Мотор није модификован, па производи 640 КС при 8000 о/мин и 565 Нм, а систем укључује и седмостепени ЛДФ (Lamborghini Doppia Frizione) мјењач са двоструким квачилом и погон на задње точкове.

Доњи строј је оплемењен тркачким огибљењем са новим подесивим амортизерима и нешто мекшим опругама, а уграђене су и специјалне Bridgestone Potenza гуме, преноси Б92.

Ламборгини наводи да је током теста на стази у техничком центру Нардо време круга скраćено за пуну секунду у односу на верзију СТО.

Ексклузивност аутомобила је стилски одређена са две различите конфигурације и опције боја. Први комбинује каросерију Григио Телесто (сива) и Неро Ноктис (црни) кров са детаљима Росо Марс (црвена) и Бианцо Иси (бијела). Исти стил се наставља и у кабини.

Друга конфигурација има основу Блу Елиади (плава) са Неро Ноктис (црним) кровом и детаљима Росо Марс (црвено) и Бианцо Иси (бијело).

Последњи Хурацан такође има нумерисану плочицу од угљеничних влакана са нумерацијом „1 од 10“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана