Zbogom V10! Oproštaj od Lambordžinija kakav smo poznavali

G.S.
Zbogom V10! Oproštaj od Lambordžinija kakav smo poznavali

Ovo je istorijski trenutak u kome će Lambordžini poslati Huracan i njegov V10 motor u istoriju.

Lambordžini je lansirao poslednju ograničenu seriju koja odaje počast kultnom modelu. Huracan STJ (Super Trofeo Jota) ograničen je na samo 10 primjeraka, koji su, sva je prilika, već odavno rasprodati.

Osnova je verzija STO, što znači da je za pogon zadužen atmosferski 5.2 V10. Motor nije modifikovan, pa proizvodi 640 KS pri 8000 o/min i 565 Nm, a sistem uključuje i sedmostepeni LDF (Lamborghini Doppia Frizione) mjenjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na zadnje točkove.

Donji stroj je oplemenjen trkačkim ogibljenjem sa novim podesivim amortizerima i nešto mekšim oprugama, a ugrađene su i specijalne Bridgestone Potenza gume, prenosi B92.

Lamborgini navodi da je tokom testa na stazi u tehničkom centru Nardo vreme kruga skraćeno za punu sekundu u odnosu na verziju STO.

Ekskluzivnost automobila je stilski određena sa dve različite konfiguracije i opcije boja. Prvi kombinuje karoseriju Grigio Telesto (siva) i Nero Noktis (crni) krov sa detaljima Roso Mars (crvena) i Bianco Isi (bijela). Isti stil se nastavlja i u kabini.

Druga konfiguracija ima osnovu Blu Eliadi (plava) sa Nero Noktis (crnim) krovom i detaljima Roso Mars (crveno) i Bianco Isi (bijelo).

Poslednji Huracan takođe ima numerisanu pločicu od ugljeničnih vlakana sa numeracijom „1 od 10“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana