Рено 5 E-Tech Ролан Гарос је инспирисан тенисом

Г.С.
Foto: Autoexpress.co.uk

Компанија Пежо је деведесетих и двихиљадитих прошлог вијека произвео низ ограничених суперминија фокусираних на луксуз и инспирисаних тениским турниром Ролан Гарос, али је Рено је сада партнер овог догађаја те је припремио прво ограничено издање Реноа 5 E-Tech.

Рено 5 E-Tech Ролан Гарос ће бити изложен током Ролан Гароса, који се одржава у мају и јуну у Паризу. Специјално издање “Петице” долази у перла бијелој, Миднајт плавој, Стари црној и још једној ексклузивној боји, а то је Мат Слејт сива, преноси Кликс

Свака од ових боја је укомбинована с Сатин црним кровом обрубљен хромираним сатенским украсима. Такође, на свим аутомобилима су 18-инчне Екроу дијамантским црним фелгама с Мат Слејт сивим средишњим поклопцима.

Логотипи Ролан Гароса красе нижи дио предњих врата, а око њих је узорак који подсјећа на мрежу рекета, но ипак преставља Крст светог Андрије и инспирисан је архитектуром стадиона.

Ови логотипи се налазе и у унутрашњости, укључујући сједишта пресвучена рециклираним текстилом, а који је инспирисан тканином кориштеном за израду спортске опреме. 

Такође, налази се на е-поп ручици мјењача обликованој попут ручке тениског рекета. Позадинско освјетљење арматурне плоче приказује натпис “Ролан Гарос Парис” и одаје почаст шљунчаној подлози терена. Патоснице и пуњач за мобител су у нијанси између наранџасте и црвене боје.

Ренот 5 Роланд Гарос ће бити изложен на турниру уз различите верзије модела E-Tech 5. Компанија је осигурала 180 хибридних и електрични аутомобила и СУВ-ова који ће бити на располагању организаторима, а такође ће нудити шатл транспорт у четири класична Рено 5 из седамдесетих, који су претворени у електрична возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана