Сто километара на час за 3,3 секунде: Полиција у Италији добила нови „ламборџини“

ГС
Сто километара на час за 3,3 секунде: Полиција у Италији добила нови „ламборџини“

Већ двадесет година италијанска полиција у свом возном парку посједује аутомобиле марке „ламборгини". Ова возила користе се за екстремно ургентне ситуације попут хитног преноса људских органа и плазме. Ове године полицији је додељен шести „ламборгини урус перформанте" који достиже брзину од 100 километара на сат за 3,3 секунде.

Италијанска полиција је ове године обогатила свој возни парк шестим „ламборгинијем". У односу на „ламборгиније" који се налазе у продаји, „урус" који је додијељен полицији, поседује видео-камеру која чита таблице кола, таблет који посједује интерну базу података као и дефибрилатор за помоћ особама у животној опасности.

На крову се налази свјетлосна трака са плавим лед свјетлом од 360 степени и електричном сиреном. Испод хаубе је направљено удубљење за транспорт људских органа и ткива, што је данас једно од главних дјелатности „ламборгинија" који посједује италијанска државна полиција, преноси РТС.

Први „ламборгини" азурно плаво бијеле боје по којој се препознаје италијанса полиција, постала је дио њиховог  возног парка 2004. године и ради се о „ламборгини галардо", након чега су стигли „ламборгини хуракан" ЛП610-4 и супер СУВ „урус" који је у стању да достигне максималну брзину од 306 километара на сат и достиже брзину од 100 километара на час за 3,3 секунде захваљујући мотору В8 од 666 коња и 850 nm у пару.

„Урус перформанте" је комплетно уређен од стране техничара из Санта Агата Болоњезе.

Поред „ламборгинија" од прије неколико дана полиција, у сарадњи са "Тесла моторс" који су опремили нови аутомобил за полицију, а коју је снагама реда донирала компанија "Cav Spa" посједује „теслу" модел X са батеријом од 100 км, достиже брзину од 262 км на сат и достиже брзину од 100 км на сат за 3,9 секунди.

Прије неколико дана је италијанска државна полиција прославила 172. године постојања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана