Сјајни трикови које морате знати: Како уклонити масне флеке са аутомобилских сједишта?

ГС
Foto: Илустрација

Сједишта у аутомобилима праве се од изузетно чврстих тканина које могу издржати велика оптерећења. Наравно, нису неуништива, а још мање отпорна на остатке хране, масноћу и флеке.

Редовно чишћење сједишта у ауту је неопходно како не би постала легла бактерија посебно током љетењег периода кад сједишта упијају у зној возача и његових сапутника. 

Постоји  неколико ефикасних трикова како да брзо и темељно очистите сједишта у колима.

Тешко чишћење 

Правилно и темељито чишћење унутрашњости аутомобила врло је важно из хигијенских разлога. Ваш ће ауто изгледати боље, мирисати свежије, а возач и путници ће бити заштићени од бактерија. Флеке, посебно од масноће, је генерално тешко очистити посебно са тканина. Да бисте уколинили масне флеке направите сљедећу смесу.

Састојци:

  • 3 кашике соде бикарбоне
  • мало сирћета

Употреба:

Помијешајте ова два састојка да добијете глатку пасту и старом четкицом за зубе добро утрљајте смјесу на масну флеку на ауто сједишту. Оставите да добро упије, а потом сасушену пасту покупите усисивачем. Од флеке неће остати ни трага ни гласа.

За чишћење сједишта у колима може да се употреби и пијена за бријање. Довољно је нанијети пену на прљава или масна места, сачекајте минут два, потом цијелу површину обришите сувом крпом. 

Алкохолно сирће у комбинацији са водом и мало детерџента за судове ефикасно је средство за уклањање масних мрља са ауто сједишта. Помешајте све састојке и крпу добро натопита па истрљајте запрљана мјеста, а потом све пребришите крпом коју сте поквасили чистом водом, преноси Магазин Новости.

Уколико флека није уклоњена поновите поступак. Немојте да вас брине мирис сирћета, он ће брзо испрати. Умјесто сирћета можете користити и лимунов сок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана