Porsche Boxter 25 одаје почаст првом моделу

Кликс
Porsche Boxter 25 одаје почаст првом моделу

Прошло је 25 година откако се појавио први (986) Boxter 1996. године, а сада је овом моделу Порше одао почаст на посебан начин.

Порше је за 25. годишњицу Boxtera приремио специјални модел назван Boxter 25, а ради се само о визуелном пакету инспирисаном концептним Boxterom који је дебитовао на Сајму аутомобила у Детроиту сада већ давне 1993. године.

Бакрена завршна обрада зрачних отвора, предњих усисника зрака, логотипа и фелги прави контраст сребреној боји каросерије као што је то био случај и прије 25 година. Поклопац резервоара горива има алуминијски изглед, а аутомобил је добио и завршетке издувних цијеви високог сјаја те црни оквир вјетробранског стакла, а ту је и специјална ознака Boxter 25 смјештена назад.

Унутрашњост краси ретро кожа бордо црвене боје, а ту је и црвени мекани кров од тканине с ушивеним Boxter 25 називом. Детаљи од брушеног алуминија праве контраст црвеној боји, а Boxter 25 ознаке се налазе у кластеру, на праговима и на сувозачевом дијелу арматурне плоче уз број примјерка.

Порше планира произвести 1.250 примјерака тако да ће овај модел бити прилично риједак.

Они који не желе сребрени Boxter 25, у понуди су црна и металик бијела боја. Такође, црвени мекани кров може бити замијењен црним.

Сви примјерци су заправо ГТС 4.0 модели што значи да их покреће 6-цилиндрични 4,0-литарски мотор који развија 400 КС и 420 Nm обртног момента и који је упарен с мануелним или аутоматским PDK мјењачем. За убрзање од 0 до 100 km/h је потребно 4,5 секунди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана