Нови рекорд стазе Нирбургринг сада држи Mercedes-AMG GT Black Series

Кликс
Нови рекорд стазе Нирбургринг сада држи Mercedes-AMG GT Black Series

Најбоље вријеме на чувеној њемачкој стази Нирбургринг Нордшлајфе у категорији продукцијских аутомобила више не држи Ламборџини Авентадор СВЈ.

Гласине су биле тачне, јер је почетком новембра Mercedes-AMG GT Black Series, којим је управљао њемачки тркач Маро Енгел, кроз чувени "зелени пакао" протутњао за шест минута и 43.616 секунди, што је у категорији продукцијских аутомобила ново најбоље вријеме остварено на њемачкој стази Нирбургринг Нордшлајфе.

Посљедњој АМГ-овој "специјалки" из њихове чувене 'Црне Серије' у остварењу рекордног времена на 20,6 километара дугом кругу којим је с трона скинула Ламборџинијев модел Авентадор СВЈ (поред потенцијала мотора и снижене масе) помогла је оптимално подешена комбинација адаптивног овјеса и аеродинамичких компоненти, а на фелгама су биле гуме Мишелин Пилот Спорт Цуп 2Р МО на којима ће се АМГ-ова "паклена наранџа" и испоручивати будућим купцима.

Подсјећања ради, Mercedes-AMG GT Black Series покреће 4-литарски В8 битурбо мотор који располаже са 730 КС и 800 Нм највећег обртног момента, што је довољно да двосјед од 0 до 100 км/х стигне за 3,2 секунде и развије 325 км/х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана