Novi rekord staze Nirburgring sada drži Mercedes-AMG GT Black Series

Kliks
Novi rekord staze Nirburgring sada drži Mercedes-AMG GT Black Series

Najbolje vrijeme na čuvenoj njemačkoj stazi Nirburgring Nordšlajfe u kategoriji produkcijskih automobila više ne drži Lambordžini Aventador SVJ.

Glasine su bile tačne, jer je početkom novembra Mercedes-AMG GT Black Series, kojim je upravljao njemački trkač Maro Engel, kroz čuveni "zeleni pakao" protutnjao za šest minuta i 43.616 sekundi, što je u kategoriji produkcijskih automobila novo najbolje vrijeme ostvareno na njemačkoj stazi Nirburgring Nordšlajfe.

Posljednjoj AMG-ovoj "specijalki" iz njihove čuvene 'Crne Serije' u ostvarenju rekordnog vremena na 20,6 kilometara dugom krugu kojim je s trona skinula Lambordžinijev model Aventador SVJ (pored potencijala motora i snižene mase) pomogla je optimalno podešena kombinacija adaptivnog ovjesa i aerodinamičkih komponenti, a na felgama su bile gume Mišelin Pilot Sport Cup 2R MO na kojima će se AMG-ova "paklena narandža" i isporučivati budućim kupcima.

Podsjećanja radi, Mercedes-AMG GT Black Series pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji raspolaže sa 730 KS i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da dvosjed od 0 do 100 km/h stigne za 3,2 sekunde i razvije 325 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana