Нова Шкода Суперб доноси велике промјене екстеријера и унутрашњости

ГС
Foto: Илустрација

Сљедећа генерација Шкодиног модела Суперб донијеће ће велике промјене, како екстеријера, тако и унутрашњости, пише Ауто Еxпресс.

 Шкода је направила значајан корак напријед када с најновијом Октавијом и потпуно новим електричним СУВ-ом, али није заборавила ни своју флагсхип лимузину и караван која ове године слави 20. рођендан.

Четврта генерација Суперба је примијећена током тестирања, а донијет ће нови приступ у дизајну екстеријера. Такође, добиће и потпуно нову унутрашњост када се појави на тржишту 2024. године.Суперб је још увијек базиран на модуларној МQБ платформи  Фолцваген Групе, но тестни модел је открио благо повећање дужине и међуосовинског растојања, што ће га додатно разликовати од Октавије, модела који је такође "порастао" у својој четвртој генерацији.

Поменуто повећање дужине ће бити искориштено за изглед екстеријера, укључујући нешто дуже стражње вјешање и готово линију крова. Бочни профил ће бити побољшан снажним раменим линијама које се протежу боковима. Решетка хладањака ће такођер бити "радикалнија".Суперб ће покретати посљедња генерација мотора с унутрашњим сагоријевањем из Фолцваген Групе, укључујући 2,0-литарске бензинске и дизелске моторе који ће задовољавати Еуро 7 стандарде емисије, а који ће вјероватно бити на снази од 2025. године.

Нови Суперб ће такођер бити доступан с новим плуг-ин хибридним погоном.У унутрашњости се такођер очекује револуција укључујући начин интеракције корисника с контролама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана