Nova Škoda Superb donosi velike promjene eksterijera i unutrašnjosti

GS
Foto: Ilustracija

Sljedeća generacija Škodinog modela Superb donijeće će velike promjene, kako eksterijera, tako i unutrašnjosti, piše Auto Express.

 Škoda je napravila značajan korak naprijed kada s najnovijom Oktavijom i potpuno novim električnim SUV-om, ali nije zaboravila ni svoju flagship limuzinu i karavan koja ove godine slavi 20. rođendan.

Četvrta generacija Superba je primijećena tokom testiranja, a donijet će novi pristup u dizajnu eksterijera. Takođe, dobiće i potpuno novu unutrašnjost kada se pojavi na tržištu 2024. godine.Superb je još uvijek baziran na modularnoj MQB platformi  Folcvagen Grupe, no testni model je otkrio blago povećanje dužine i međuosovinskog rastojanja, što će ga dodatno razlikovati od Oktavije, modela koji je takođe "porastao" u svojoj četvrtoj generaciji.

Pomenuto povećanje dužine će biti iskorišteno za izgled eksterijera, uključujući nešto duže stražnje vješanje i gotovo liniju krova. Bočni profil će biti poboljšan snažnim ramenim linijama koje se protežu bokovima. Rešetka hladanjaka će također biti "radikalnija".Superb će pokretati posljednja generacija motora s unutrašnjim sagorijevanjem iz Folcvagen Grupe, uključujući 2,0-litarske benzinske i dizelske motore koji će zadovoljavati Euro 7 standarde emisije, a koji će vjerovatno biti na snazi od 2025. godine.

Novi Superb će također biti dostupan s novim plug-in hibridnim pogonom.U unutrašnjosti se također očekuje revolucija uključujući način interakcije korisnika s kontrolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana