Нисан најавио електрични кросовер Арија

ГС
Нисан најавио електрични кросовер Арија

Нисанова понуда ће бити проширена овог мјесеца јер ће јапанска компанија представити потпуно електрични kросовер под називом Ариjа.

Нисан је још 2017. године представио концепт ИМX који је најављивао електрични kросовер, а побољшана верзија је виђена прошле године на Сајму аутомобила у Токију. Сада, двије седмице од званичног представљања, Нисан је објавио видео надолазећег модела у форми кратког видеа.

Ариyа у клипу је заправо препродукцијски модел, а продукцијски модел би се могао разликовати. Аутомобил у видеу је изгледом доста слична концепту из прошле године. У априлу су "процуриле" патент скице које наводно приказују продукцијски модел. Садржавале су суптилне промјене у односу на концепт. Вјешања на скицама су била дужа, а промјене су примјетне на предњем и стражњем дијелу укључујући паркинг сензоре.

Када Арија стигне на тржиште, биће доступна с једним и два мотора, а њен домет ће износити 483 км. Нисан ће овај електрични кросовер производити у постројењу које се претвара у фабрику за производњу електричних аутомобила.

Ариyа ће бити доступна глобално, а након Јапана ће се појавити у Европи и САД-у. На европском тржишту се очекује у првој половини 2021. године по цијени од око 44.000 еура.

Нисан Арија је дио Нисановог плана да промијени ствари након неколико разочаравајућих година. Арија је један од осам електричних модела у плановима компаније за наредних 18 мјесеци, а посједоват ће напредне сигурносне системе и аутономни систем вожње назван ПроПилот 2.0.

Ако остане вјеран концепту, модел Арија ће бити атрактиван електрични кросовер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана