На продају електрични аутомобил краља Чарлса! Ево која је почетна цијена (FOTO)

GS
Foto: Telegram

Лични електрични аутомобил марке "Јагуар" британског краља Чарлса Трећег биће продат на аукцији по процењеној цијени од 70.000 фунти (око 82.000 евра).

Он је купио Јагуар I-Pace 2018. године, што је први потпуно електрични аутомобил у власништву неког члана краљевске породице.

Тадашњи принц од Велса преузео је аутомобил у септембру 2018. након што је потрошио 60.000 фунти на нови аутомобил, преноси британски портал Експрес.

Брзи пуњач за допуну аутомобила инсталиран је у његовој лондонској резиденцији, Кларенс хаус, убрзо након што је аутомобил стигао.

Представник куће "Historics Auctioneers" и специјалиста за аутомобиле Метју Приди рекао је да ће аутомобил имати трајну колекционарску вриједност.

"Одушевљени смо што ову краљевску икону представљамо на аукцији. То је непоновљив дио историје електромоторства. С обзиром да је Јагуар I-Pace  престао да се производи прије лансирања модела из 2025. године, ово ће сигурно остати најзначајнији примјерак, што ће се одразити у његовој све већој вредности", навео је Приди. 

 

Electric Jaguar I-Pace first owned by King Charles up for grabs #Jaguar #IPace #EV #KingCharles https://t.co/O7MbSAekz5 pic.twitter.com/g99g3Qmhjd

— Cars UK (@CarsUK) February 16, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана