Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa! Evo koja je početna cijena (FOTO)

GS
Foto: Telegram

Lični električni automobil marke "Jaguar" britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće prodat na aukciji po procenjenoj cijeni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres.

Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrijednost.

"Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv dio istorije elektromotorstva. S obzirom da je Jaguar I-Pace  prestao da se proizvodi prije lansiranja modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primjerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrednosti", naveo je Pridi. 

 

Electric Jaguar I-Pace first owned by King Charles up for grabs #Jaguar #IPace #EV #KingCharles https://t.co/O7MbSAekz5 pic.twitter.com/g99g3Qmhjd

— Cars UK (@CarsUK) February 16, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana