Мицубиши Пајеро одлази у пријевремену пензију

Г.С.
Мицубиши Пајеро одлази у пријевремену пензију

Умјесто представљања пете генерације у Мицубишију су одлучили да престану с производњом једног од најбољих теренских аутомобила који је свој потенцијал годинама демонстрирао и на чувеном Дакар релију.

Међу жртвама финансијске кризе с којом се посљедње двије године бори јапанска аутомобилска компанија Мицубиши, а која се додатно погоршала због пандемије коронавируса, је и теренски модел Пајеро који је публици премијерно представљен 1982. године.

Након 38 година производње Пајеро је стигао до четврте генерације, а умјесто раније спомињаног петог издања названог према јужноамеричкој дивљој мачки у Мицубишију су одлучили да свој популарни теренски аутомобил "старе школе“ на крају године пошаљу у пензију.

Одласком Пајера најновији и најмањи члан аутомобилске групације Рено-Нисан затвориће и фабрику у Јапану у којој се четврта генерација Пајера (у краћој и дужој каросеријској верзији) производила од 2006. године, а Мицубишијева "дивља мачка“ остат ће упамћена и по рекордних 12 побједа на чувеном (и најтежем) релију Парис-Дакар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана