Micubiši Pajero odlazi u prijevremenu penziju

G.S.
Micubiši Pajero odlazi u prijevremenu penziju

Umjesto predstavljanja pete generacije u Micubišiju su odlučili da prestanu s proizvodnjom jednog od najboljih terenskih automobila koji je svoj potencijal godinama demonstrirao i na čuvenom Dakar reliju.

Među žrtvama finansijske krize s kojom se posljednje dvije godine bori japanska automobilska kompanija Micubiši, a koja se dodatno pogoršala zbog pandemije koronavirusa, je i terenski model Pajero koji je publici premijerno predstavljen 1982. godine.

Nakon 38 godina proizvodnje Pajero je stigao do četvrte generacije, a umjesto ranije spominjanog petog izdanja nazvanog prema južnoameričkoj divljoj mački u Micubišiju su odlučili da svoj popularni terenski automobil "stare škole“ na kraju godine pošalju u penziju.

Odlaskom Pajera najnoviji i najmanji član automobilske grupacije Reno-Nisan zatvoriće i fabriku u Japanu u kojoj se četvrta generacija Pajera (u kraćoj i dužoj karoserijskoj verziji) proizvodila od 2006. godine, a Micubišijeva "divlja mačka“ ostat će upamćena i po rekordnih 12 pobjeda na čuvenom (i najtežem) reliju Paris-Dakar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana