Класични Мини се враћа с електричним погоном и 120 КС

Кликс
Foto: принтскрин

Власници класичних Минијевих аутомобила сада имају прилику модернизовати своје четвероточкаше и учинити их еколошки прихватљивим уградњом електричног погона.

Класични Минијеви аутомобили су постали предмет тунинг пројеката у протеклим годинама, досад смо видјели неке заиста импресивне примјерке попут Минија са Акуриним В6 мотором од 500 КС, а за оне који траже еколошки прихватљивију варијанту те истовремено желе "оригинални пакет", БМВ Група нуди рјешење.

Ријеч је о програму Мини Ричарџед у склопу којег се позивају власници класичних Минијевих аутомобила да претворе своје љубимце у електрична возила уградњом модерног електричног погона. Цијене засад нису познате, али из Минија тврде да су све промјене повратне те да се мотори с унутрашњим сагоријевањем означавају и складиште како би се могли поново уградити уколико то власник пожели некад у будућности.

Мини обећава да осјећај вожње картинга неће бити изгубљен уградњом електричног погона, а реално је очекивати значајно побољшање перформанси у односу на оригинални класични Мини јер Мини Ричарџед долази с електричним мотором који испоручује 120 КС. Мали хетбек од 0 до 100 км/х убрзава за девет секунди, три до четири секунде брже од стандардног.

Детаља о капацитету батерија засад нема, али се очекује да ће с једним пуњењем електрични Мини моћи прећи око 160 километара.

Произвођач поносно истиче да ће традиционални оригинални инструменти бити задржани те да ће показивати информације о температури, степену пријеноса, домету и брзини. Једна од предности конверзије јеста та да ће се класични Мини захваљујући електричном погону моћи возити и у централним дијеловима градова гдје су аутомобили с конвенционалним погоном забрањени.

Посвећени тим стручњака ће радити на развоју и уградњи електричног погона у класични Мини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана