КИА представила освјежен Рио, сада и у комбинацији с благим хибридним системом

Срна
КИА представила освјежен Рио, сада и у комбинацији с благим хибридним системом

Редизајнирано издање КИА представника у Б сегменту у продају стиже у трећем кварталу.

Пет мјесеци након што је камуфлиран тестни прототип први пут виђен на цестама и улицама КИА је званично представила освјежено издање модела Рио из Европљанима драгог Б сегмента.

Редизајниран Рио са собом доноси другачију маску хладњака и предњи одбојник. Нова су и кућишта свјетала за маглу, а без обзира на пакет опреме предња главна ЛЕД свјетла сада су дио стандардне опреме. Поред неколико нових боја каросерије, ту су и новодизајниране 16-инчне алуминијске фелге.

Промјене у путничкој кабини укључују већи 8-инчни дисплаy унапријеђеног мултимедијалног система и нови 4,2-инчни информациони дисплаy на инструментној табли, а купцима се нуде и више могућности избора материјала и боја.

Највећа промјена крије се испод предњег поклопца, јер се освјежени Рио сада нуди и у комбинацији с литарским троцилиндарским турбобензинским мотором који је потпомогнут благим хибридним системом.

Мотор који се крије иза назива 'Смартстрим' може се добити са 100 и 120 КС. Пријенос снаге на подлогу обавља се посредством новоразвијеног ручног мјењача с електронски контролисаним квачилом, а у односу на троцилиндарски турбобензинац који је покретао Рио прије редизајна просјечна емисија ЦО² смањена је осам посто. Истовремено, вриједност највећег обртног момента опције са 120 КС повећана је 16 посто и сада износи 200 Нм.

У основној понуди и даље остаје 1,2-литарски четвероцилиндарски атмосферски бензински мотор који развија 84 КС. Литарски турбобензинац са 100 КС умјесто досадашњег 5-степеног сада се нуди с новим 6-степеним ручним мјењачем, а у понуди је и 7-степени аутоматски мјењач с два квачила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана