Јубиларна манифестација “Избор аутомобила 2020. године у Српској”: У трци за најбољи модел 12 четвороточкаша

Анита Јанковић Речевић
Јубиларна манифестација “Избор аутомобила 2020. године у Српској”: У трци за најбољи модел 12 четвороточкаша

БАЊАЛУКА - Финално вече традиционалне манифестације “Избор аутомобила године у Републици Српској” биће одржано 20. фебруара у Народном позоришту РС са почетком у 20 часова.

Организатор ове манифестације, која се ове године одржава 20. пут, је редакција “Саобраћај и ми”, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Ауто-мото савезом и Агенцијом за безбједност саобраћаја РС.

Престижни аутомобил за 2020. годину у Српској стручни жири ће бирати између 12 номинованих модела од стране дистрибутера, а процедура избора ће се спроводити сходно правилима и критеријумима који се примјењују у земљама на простору бивше Југославије и у Европи.

- Упознавање са новим ауто-моделима отвара могућност представљања најсавременијих техничко-технолошких система, који у знатној мјери утичу на повећање саобраћајне безбједности те посебно на заштиту човјекове околине кроз афирмацију високих еколошких стандарда, који се односе на емисију издувних гасова - истакли су организатори. Како су навели, избор аутомобила на ентитетском нивоу, између осталог, омогућује сарадњу Српској са организаторима сличних манифестација те најдиректније укључење у међународне асоцијације ове све масовније активности.

У оквиру овогодишње манифестације избора најаутомобила, под покровитељством Педагошког завода РС реализоваће се и превентивна активност “Саобраћај у очима дјеце”, у склопу које ће дјеца школског узраста фотографијама и видео-прилозима указати на проблеме у саобраћају на путу од куће до школе те од школе до куће.

- Радови са најквалитетнијим порукама, најактивнија школа и наставник биће награђени посебним наградама, које је обезбиједила Агенција за безбједност саобраћаја РС - истакли су организатори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана