Jubilarna manifestacija “Izbor automobila 2020. godine u Srpskoj”: U trci za najbolji model 12 četvorotočkaša

Anita Janković Rečević
Jubilarna manifestacija “Izbor automobila 2020. godine u Srpskoj”: U trci za najbolji model 12 četvorotočkaša

BANjALUKA - Finalno veče tradicionalne manifestacije “Izbor automobila godine u Republici Srpskoj” biće održano 20. februara u Narodnom pozorištu RS sa početkom u 20 časova.

Organizator ove manifestacije, koja se ove godine održava 20. put, je redakcija “Saobraćaj i mi”, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Auto-moto savezom i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS.

Prestižni automobil za 2020. godinu u Srpskoj stručni žiri će birati između 12 nominovanih modela od strane distributera, a procedura izbora će se sprovoditi shodno pravilima i kriterijumima koji se primjenjuju u zemljama na prostoru bivše Jugoslavije i u Evropi.

- Upoznavanje sa novim auto-modelima otvara mogućnost predstavljanja najsavremenijih tehničko-tehnoloških sistema, koji u znatnoj mjeri utiču na povećanje saobraćajne bezbjednosti te posebno na zaštitu čovjekove okoline kroz afirmaciju visokih ekoloških standarda, koji se odnose na emisiju izduvnih gasova - istakli su organizatori. Kako su naveli, izbor automobila na entitetskom nivou, između ostalog, omogućuje saradnju Srpskoj sa organizatorima sličnih manifestacija te najdirektnije uključenje u međunarodne asocijacije ove sve masovnije aktivnosti.

U okviru ovogodišnje manifestacije izbora najautomobila, pod pokroviteljstvom Pedagoškog zavoda RS realizovaće se i preventivna aktivnost “Saobraćaj u očima djece”, u sklopu koje će djeca školskog uzrasta fotografijama i video-prilozima ukazati na probleme u saobraćaju na putu od kuće do škole te od škole do kuće.

- Radovi sa najkvalitetnijim porukama, najaktivnija škola i nastavnik biće nagrađeni posebnim nagradama, koje je obezbijedila Agencija za bezbjednost saobraćaja RS - istakli su organizatori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana