Грешком објавили слике тајног модела џипа

GS
Foto: Facebook

На Facebook страницама компаније Stellantis објављене су слике новог престижног модела марке Jeep, Wagoneera С, и то добрих девет мјесеци прије званичног представљања.

Фотографије су врло брзо обрисане, али већ су завршиле у фолдерима разних ентузијаста и аутомобилских новинара широм свијета.

Слике потврђују да је елегантан, импресиван дизајн који је први пут приказан 2022. углавном непромијењен током процеса претварања аутомобила из концепта у конкурента спремног за тржишну борбу са дивовима као што су BMW iX, Ауди Q8 е-трон и надолазећи Range Rover Electroc.   

Не може да се види шта је унутра, али ће вјероватно да изгледа слично као Гранд Wagoneer. Овај аутомобил има гомилу екрана, укључујући и посебан за контролу климе, и још један само за сувозача. Гранд Wagoneer може да прими до осам особа, али Wagoneer С ће бити оспособљен за петоро путника.

Што се тиче техничких карактеристика, Јееп Wagoneer С биће први аутомобил који ће користити потпуно нову СТЛА Ларге архитектуру, исту технологију коју ће Алфа Ромео и Масерати користити за своје водеће "струјаше".

Архитектура дозвољава величине батерија у распону од 85 kWh до 118 kWh, а очекује се да ће Wagoneer С користити највећу могућу јединицу, јер Јееp каже да циља на домет од 650 километара са једним пуњењем.

Такође, имаће погон на сва четири точка, биће погодан за теренску вожњу попут своје "браће", а производиће 592 КС, што ће му омогућити да од 0 до 100 км/х стигне за 3,5 секунде.

Јееп Wagoneer С би требало да буде представљен и да се крене са продајом у САД касније ове године, а у Европи ће бити доступан 2025.

За реализацију планова из стратешког документа најављена су улагања од 2,6 милијарди евра, од којих је 102 милиона евра намијењено за обнову возног парка отпремањем најстаријих путничких возила, лаких теретних возила, као и аутобуса, у центре за рециклажу.

Ова мјера подразумијева да ће се субвенцијама омогућити отпремање најстаријих возила из возног парка у рециклажне центре, а циљ је да до 2025. године на овај начин буде отпремљено 122.300 возила, а у 2026. години још 17.900, преноси Index.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана