Greškom objavili slike tajnog modela džipa

GS
Foto: Facebook

Na Facebook stranicama kompanije Stellantis objavljene su slike novog prestižnog modela marke Jeep, Wagoneera S, i to dobrih devet mjeseci prije zvaničnog predstavljanja.

Fotografije su vrlo brzo obrisane, ali već su završile u folderima raznih entuzijasta i automobilskih novinara širom svijeta.

Slike potvrđuju da je elegantan, impresivan dizajn koji je prvi put prikazan 2022. uglavnom nepromijenjen tokom procesa pretvaranja automobila iz koncepta u konkurenta spremnog za tržišnu borbu sa divovima kao što su BMW iX, Audi Q8 e-tron i nadolazeći Range Rover Electroc.   

Ne može da se vidi šta je unutra, ali će vjerovatno da izgleda slično kao Grand Wagoneer. Ovaj automobil ima gomilu ekrana, uključujući i poseban za kontrolu klime, i još jedan samo za suvozača. Grand Wagoneer može da primi do osam osoba, ali Wagoneer S će biti osposobljen za petoro putnika.

Što se tiče tehničkih karakteristika, Jeep Wagoneer S biće prvi automobil koji će koristiti potpuno novu STLA Large arhitekturu, istu tehnologiju koju će Alfa Romeo i Maserati koristiti za svoje vodeće "strujaše".

Arhitektura dozvoljava veličine baterija u rasponu od 85 kWh do 118 kWh, a očekuje se da će Wagoneer S koristiti najveću moguću jedinicu, jer Jeep kaže da cilja na domet od 650 kilometara sa jednim punjenjem.

Takođe, imaće pogon na sva četiri točka, biće pogodan za terensku vožnju poput svoje "braće", a proizvodiće 592 KS, što će mu omogućiti da od 0 do 100 km/h stigne za 3,5 sekunde.

Jeep Wagoneer S bi trebalo da bude predstavljen i da se krene sa prodajom u SAD kasnije ove godine, a u Evropi će biti dostupan 2025.

Za realizaciju planova iz strateškog dokumenta najavljena su ulaganja od 2,6 milijardi evra, od kojih je 102 miliona evra namijenjeno za obnovu voznog parka otpremanjem najstarijih putničkih vozila, lakih teretnih vozila, kao i autobusa, u centre za reciklažu.

Ova mjera podrazumijeva da će se subvencijama omogućiti otpremanje najstarijih vozila iz voznog parka u reciklažne centre, a cilj je da do 2025. godine na ovaj način bude otpremljeno 122.300 vozila, a u 2026. godini još 17.900, prenosi Index.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana