Prvi put u 61-godišnjoj istoriji: Porsche 911 dobija hibridni pogon

GS
Foto: Motor1

Prvi put u 61-godišnjoj istoriji, taj će model doživjeti veliku promjenu u pogonima - u novoj će varijanti, naime, pod haubom biti hibridni pogonski sklop.

"Inovativni će snažni hibrid učiniti naš 911 još dinamičnijim", najavljuje Frank Moser, potpredsjednik linija 911 i 718 u Porscheu.

"Ništa nismo prepustili slučaju tokom razvoja i testiranja novog modela 911, pod svim mogućim uslovima širom svijeta. Od ledenih do izuzetno vrućih, kao što je to bio slučaj u posljednjoj fazi testiranja u Dubaiju. Bilo da je riječ o visokom opterećenju pogona u teškim uslovima planinskih prevoja ili u stani-kreni uslovima gradskog saobraćaja, novi 911 samouvjereno je savladao sve, pa i najteže, izazove. Na kraju, naši su inženjeri i test-vozači njime načinili više od pet miliona kilometara tokom testiranja", dodaje Moser.

Ali, poseban test obavljen je nedavno na kultnoj stazi Nirbergring. Tamo je nova hibridna verzija Porschea 911 postigla vrijeme od 7:16.934, odnosno čak 8,7 sekundi bolje od istog uporedivog modela 911 s klasičnim pogonom. To je pokazalo da je hibrid značajno brži na stazi, ima više "gripa", značajno više snage i brži odziv na papučicu gasa, zahvaljujući elektrifikovanom pogonu, prenosi "SiBiz".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana