Први пут у 61-годишњој историји: Porsche 911 добија хибридни погон

GS
Foto: Motor1

Први пут у 61-годишњој историји, тај ће модел доживјети велику промјену у погонима - у новој ће варијанти, наиме, под хаубом бити хибридни погонски склоп.

"Иновативни ће снажни хибрид учинити наш 911 још динамичнијим", најављује Франк Мосер, потпредсједник линија 911 и 718 у Porscheu.

"Ништа нисмо препустили случају током развоја и тестирања новог модела 911, под свим могућим условима широм свијета. Од ледених до изузетно врућих, као што је то био случај у посљедњој фази тестирања у Дубаију. Било да је ријеч о високом оптерећењу погона у тешким условима планинских превоја или у стани-крени условима градског саобраћаја, нови 911 самоувјерено је савладао све, па и најтеже, изазове. На крају, наши су инжењери и тест-возачи њиме начинили више од пет милиона километара током тестирања", додаје Мосер.

Али, посебан тест обављен је недавно на култној стази Нирбергринг. Тамо је нова хибридна верзија Porschea 911 постигла вријеме од 7:16.934, односно чак 8,7 секунди боље од истог упоредивог модела 911 с класичним погоном. То је показало да је хибрид значајно бржи на стази, има више "грипа", значајно више снаге и бржи одзив на папучицу гаса, захваљујући електрификованом погону, преноси "СиБиз".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана