Sjajan primjerak Pežoa 309 GTi na aukciji

G.S.
Sjajan primjerak Pežoa 309 GTi na aukciji

Sjajan primjerak modela Pežoa 309 GTi biće prodan na aukciji, a svi oni koji imaju „duboke džepove“ i želju da posjeduju stari francuski automobil visokih performansi sada su dobili priliku da ostvare svoj cilj.

Pežo 309 GTi je svoj život započeo u vlasništvu nekadašnjeg inženjera Prodrajva, koji je iskoristio svoje bogato iskustvo i novac da modifikuje ovaj automobil. U periodu od tri godine je doživio veliku transformaciju te je spreman za novi dom. Takođe, registrovan je i legalan za cestovnu vožnju, no može služiti i za utrke na stazama, kao i za brdske utrke.

Na 1,9-litarskom četverocilindričnom motoru napravljene su značajne modifikacije, dobio je kovani donji dio, aluminijske podesive remenice, prilagođenu usisnu granu i Rotreks kompresor. Takođe, dobio je aluminijskih hladnjak i međuhladnjak te razvija impresivnih 375 KS kada koristi trkaće gorivo, prenosi Kliks.

Međutim, to nije sve. Automobil posjeduje AP kočnice s velikim kočionim kliještima sa šest klipova naprijed, Xtrac diferencijal s ograničenim proklizavanjem, skraćene pogonske osovine i prilagođeni kratki mjenjač. Takođe, ugrađen je i specijalno napravljeni izduvni sistem.

U ogoljenoj unutrašnjosti su zaštitni kavez, dva Sparko trkaća sjedišta, OMP upravljač presvučen Alkantarom, pojasevi u šest tačaka, sistem za komunikaciju i električna ručna kočnica.

Vlasnik je na automobil potrošio više od 100.000 funti, a nakon svih modifikacija ga je vozio svega 113 kilometara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana