Porše predstavio novi Taycan Turbo GT sigurnosni automobil

G.S.
Foto: Muhire EU

Novi Porše Taycan Turbo GT, najsnažnija verzija ovog električnog modela, novi je Safety Car serije električnih bolida Formule E.

Zanimljivo, ovaj Taycan razvija više od 1.000 KS i snažniji je od trkaćih bolida iz ove „bešumne“ serije.

Novi Taycan će ustvari zamijeniti stari model, a to će se desiti na prvoj sljedećoj rundi šampionata, tačnije u Berlinu ovog vikenda, gdje se tradicionalno voze dvije trke, prenosi Kliks.

Da priča bude fascinantnija, novi Porše Taycan Turbo GT razvija veću snagu od jednosjeda Formule E. Tako Taycan Turbo GT u normalnoj konfiguraciji razvija 789 konjskih snaga. Nasuprot tome, ako je aktiviran Attack mod, snaga se povećava na 1.034 konjske snage na 10 sekundi.

Očekivano, budući da je u pitanju sigurnosni automobil, ovaj model za ovu ulogu je opremljen posebnim svjetlima, trepćućim svjetlima, aparatima za gašenje požara, kao i specijalnom komunikacijskom opremom. Porsche će Formuli E dostaviti dva primjerka Taycan Turbo GT.

 

Jedan od njih biće obojen u Purple Sky Metallic nijansu i imaće instaliran Weissach paket. Drugi primjerak bit će ofarban u zelenu nijansu i neće imati performansni paket.

Nakon što „odradi“ dvostruku rundu u Njemačkoj, Porše Safety Car će do kraja sezone biti na usluzi na trkama u Kini, SAD i Velikoj Britaniji.

Ovogodišnji šampionat Formule E završava 21. jula trkom u Londonu. Bivši F1 vozač, Paskal Verlejn, trenutno je vodeći u šampionatu, koji se vozi u mini jubilarnoj 10. sezoni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana