"Деспот" на сајму наоружања у Каиру

Срна
Foto: википедија

БИЈЕЉИНА - Технички ремонт Братунац (ТРБ) представиће на сајму наоружања у Каиру, од 29. новембра до 2. децембра, мултифункционално возило "деспот", што ће бити и прва званична презентација тог возила ван граница Републике Српске, односно БиХ и Србије.

 

ТРБ је посјетио амбасадор Египта у БиХ Јасер Абделрахман Али Сорур, који је био позитивно изненађен производима ТРБ-а, производним капацитетима и комплетним тимом, упутивши све похвале компанији.

Он је истакао да ће Амбасада Египта максимало бити на располагању ТРБ-у за сву административну помоћ како би јој се олакшало пословање на том тржишту, саопштено је из ТРБ-а.

ТРБ ће на сајму у Каиру представити своје производе и услуге на простору од 170 метара квадратних, а египатски амбасадор је најавио да ће посјетити изложбени простор ТРБ-а у Каиру, те личним ауторитетом упутити све званичнике релевантних министарстава који могу помоћи у реализацији јачања успјешне сарадње коју ТРБ има са Министарством одбране Египта.

Сорур се у ТРБ-у у сриједу, 1. септембра, састао са менаџментом компаније, обишао производне погоне и упознао се о производном програму, начину пословања, као и производним капацитетима ТРБ-а.

Посјета египатског амбасадора услиједила је након што је руководство ТРБ-а, на позив Амбасаде Египта у БиХ, недавно присуствовало пријему поводом Дана независности Египта, када је амбасадор и исказао жељу да посјети фабрику ТРБ, која већ успјешно послује на египатском тржишту, а припрема се и за учешће на предстојећем сајму наоружања у Каиру, наведено је у саопштењу.

Египат представља веома важно тржиште за ТРБ, који у тој земљи већ неколико година послује и има више реализованих уговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана