"Despot" na sajmu naoružanja u Kairu

Srna
Foto: vikipedija

BIJELjINA - Tehnički remont Bratunac (TRB) predstaviće na sajmu naoružanja u Kairu, od 29. novembra do 2. decembra, multifunkcionalno vozilo "despot", što će biti i prva zvanična prezentacija tog vozila van granica Republike Srpske, odnosno BiH i Srbije.

 

TRB je posjetio ambasador Egipta u BiH Jaser Abdelrahman Ali Sorur, koji je bio pozitivno iznenađen proizvodima TRB-a, proizvodnim kapacitetima i kompletnim timom, uputivši sve pohvale kompaniji.

On je istakao da će Ambasada Egipta maksimalo biti na raspolaganju TRB-u za svu administrativnu pomoć kako bi joj se olakšalo poslovanje na tom tržištu, saopšteno je iz TRB-a.

TRB će na sajmu u Kairu predstaviti svoje proizvode i usluge na prostoru od 170 metara kvadratnih, a egipatski ambasador je najavio da će posjetiti izložbeni prostor TRB-a u Kairu, te ličnim autoritetom uputiti sve zvaničnike relevantnih ministarstava koji mogu pomoći u realizaciji jačanja uspješne saradnje koju TRB ima sa Ministarstvom odbrane Egipta.

Sorur se u TRB-u u srijedu, 1. septembra, sastao sa menadžmentom kompanije, obišao proizvodne pogone i upoznao se o proizvodnom programu, načinu poslovanja, kao i proizvodnim kapacitetima TRB-a.

Posjeta egipatskog ambasadora uslijedila je nakon što je rukovodstvo TRB-a, na poziv Ambasade Egipta u BiH, nedavno prisustvovalo prijemu povodom Dana nezavisnosti Egipta, kada je ambasador i iskazao želju da posjeti fabriku TRB, koja već uspješno posluje na egipatskom tržištu, a priprema se i za učešće na predstojećem sajmu naoružanja u Kairu, navedeno je u saopštenju.

Egipat predstavlja veoma važno tržište za TRB, koji u toj zemlji već nekoliko godina posluje i ima više realizovanih ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana