Ауди освјежио спортски кросовер SQ2

Кликс
Ауди освјежио спортски кросовер SQ2

Ауди је прије двије године представио модел SQ2, а већ сада је освјежио изглед спортског кросовера.

Као што се могло и очекивати, ради се о С3 хечбеку на "штулама" који је добио исти низ визуелних промјена као и стандардни Q2 почетком септембра, али су оне прилагођене спортској природи модела.

За овај рани фејслифт припремљене су одређене промјене екстеријера, а фотографије унутрашњости још увијек нису доступне.

Модификације почињу напријед гдје се налази редизајнирана решетка хладњака, опцина матрикс ЛЕД свјетла с новим дневним свјетлима, те редизајнирани браник с "лажним" усисницима.

Назад се такође налазе "лажни" усисници које заправо чине затворени пластични дјелови.

Ауди је промијенио и изглед свјетала која су сада нешто тамнија, али је ову промјену теже примјетити.

У понуди ће бити два опциона црна дизајнерска пакета која доносе сјајну црну боју решетке хладњака, усисника зрака, дифузора, кућишта бочних ретровизора, Ц-стуба и четири завршетка издувних цијеви.

Промјена погона није било па је испод хаубе и даље 2,0-литарски турбобензинац који развија 296 КС и 400 Нм обртног момента, а аутомобил има и Quattro погон на сва четири точка. Мотор је упарен са седмостепеним аутоматским мјењачем с дуплим квачилом.

Ауди SQ2 је доступан са 18 и 19-инчним фелгама, од 0 до 100 km/h убрзава за 4,9 секунди, а достиже максималних електронски ограничених 250 km/h. Кросовер је ближи тлу за 20 мм у односу на стандардни Q2, а има и веће кочнице промјера 340 мм напријед и 310 мм назад како би се повећала зауставна моћ.

Ауди већ прима наруџбе за обновљени SQ2 у Европи, а испоруке се очекују почетком 2021. године. Минимална цијена износи 45.700 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана