Audi osvježio sportski krosover SQ2

Kliks
Audi osvježio sportski krosover SQ2

Audi je prije dvije godine predstavio model SQ2, a već sada je osvježio izgled sportskog krosovera.

Kao što se moglo i očekivati, radi se o S3 hečbeku na "štulama" koji je dobio isti niz vizuelnih promjena kao i standardni Q2 početkom septembra, ali su one prilagođene sportskoj prirodi modela.

Za ovaj rani fejslift pripremljene su određene promjene eksterijera, a fotografije unutrašnjosti još uvijek nisu dostupne.

Modifikacije počinju naprijed gdje se nalazi redizajnirana rešetka hladnjaka, opcina matriks LED svjetla s novim dnevnim svjetlima, te redizajnirani branik s "lažnim" usisnicima.

Nazad se takođe nalaze "lažni" usisnici koje zapravo čine zatvoreni plastični djelovi.

Audi je promijenio i izgled svjetala koja su sada nešto tamnija, ali je ovu promjenu teže primjetiti.

U ponudi će biti dva opciona crna dizajnerska paketa koja donose sjajnu crnu boju rešetke hladnjaka, usisnika zraka, difuzora, kućišta bočnih retrovizora, C-stuba i četiri završetka izduvnih cijevi.

Promjena pogona nije bilo pa je ispod haube i dalje 2,0-litarski turbobenzinac koji razvija 296 KS i 400 Nm obrtnog momenta, a automobil ima i Quattro pogon na sva četiri točka. Motor je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem s duplim kvačilom.

Audi SQ2 je dostupan sa 18 i 19-inčnim felgama, od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a dostiže maksimalnih elektronski ograničenih 250 km/h. Krosover je bliži tlu za 20 mm u odnosu na standardni Q2, a ima i veće kočnice promjera 340 mm naprijed i 310 mm nazad kako bi se povećala zaustavna moć.

Audi već prima narudžbe za obnovljeni SQ2 u Evropi, a isporuke se očekuju početkom 2021. godine. Minimalna cijena iznosi 45.700 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana