Кристијано Роналдо машина за голове

Агенције
Кристијано Роналдо машина за голове

КИЈЕВ - Олимпијски стадион у Кијеву остаће у лијепом сјећању Кристијану Роналду иако је Португалија изгубила од Украјине и мало закомпликовала ситуацију када је у питању одлазак на Европско првенство.

Један од најбољих играча свих времена стигао је на стадиону гдје је подигао пехар Лиге шампиона са Реалом 2018. године до 700. поготка у каријери па су на вјечној листи најбољих стријелаца испред њега сада само Герд Милер (735 голова), Ференц Пушкаш (746), Пеле (767), Ромарио (772) и Јозеф Бикан (805).

Погодак из пенала у 72. минуту није помогао његовом тиму да избјегне пораз па актуелни шампион Европе мора да слави у предстојећа два меча против Литваније и Луксембурга.  

- Не може било ко да дође до ове цифре. Хвала саиграчима и тренерима који су ми помогли да будем ово што сам данас. Разочаран сам због пораза, али и поносан на екипу - рекао је Роналдо.

Човјеку који је пет пута проглашаван најбољим фудбалером свијета често замјерају да је нарцис, односно да му је важније да постигне погодак или обори неки рекорд од резултата његовог тима. Ипак, трофеји које је освајао гдје год је играо побијају ту тезу.

- Колико сам рекорда поставио? Не знам. Желим да уживам у овом тренутку и захвалим свима који су ми помогли да дођем до импресивног скора. Рекорди природно долазе, не гледам их, али они мене гледају. Нисам опсједнут, све се природно догађа - навео је Роналдо.

У каријери којој се не назире крај иако већ има 34 године три пута је био шампион Енглеске, два пута Шпаније и једном Италије. Са Манчестер јунајтедом освојио је Лигу шампиона, а са Реалом још четири ова пехара. “Краљевима” је донио и три титуле клупског првака свијета, а са својом земљом је 2016. године покорио Стари континент. 
 

805 
голова постигао Јозеф Бикан

153 
различита тима и репрезентације осјетиле Роналдову моћ

54
хет-трика постигао до сада

27
голова дао против Севиље

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана