Aтина Делић најбоља атлетичарка на регионалном такмичењу

ГС
Aтина Делић најбоља атлетичарка на регионалном такмичењу

МИЛИЋИ - Ученица седмог разреда Основне школе /ОШ/ "Алекса Јакшић" из Милића Атина Делић освојила је прво мјесто у скоку удаљ и проглашена за најбољу такмичарку на регионалном такмичењу у атлетици одржаном у Бијељини у оквиру Малих олимпијских игара /МОИ/.

Професор физичког и здравственог васпитања у милићкој основној школи Жељка Матић изјавила је Срни да је такмичење окупило 100 ученика у различитим дисциплинама.

Матићева је навела да је ученица седмог разреда Јелена Јурошевић освојила друго мјесто у трчању на 100 метара и заједно са Делићевом пласирала се на републичко такмичење које ће бити одржано у Бањалуци 16. и 17. маја, док је ученик деветог разреда Стефан Ристић у трци на 100 метара био трећи и замало му је измакао пласман.

Тринаестогодишња Атина Делић изјавила је Срни да атлетику тренира три године и да јој медаља и диплома много значе, а посебно трофеј, јер су доказ рада и труда.

"У финалу сам скочила у другој серији 3,94 метара и то ми је обезбиједило побједу у конкуренцији од 11 ученика", рекла је Делићева.

Тринаестогодишња Јелена Јурошевић у трци на сто метара, међу 13 дјеце, била је друга, што јој представља подстрек за нова такмичења.

Петнаестогодишњи ученик СтеФан Ристић, који је у трци на сто метара био трећи, изјавио је Срни да ће наставити да марљиво тренира и у слободно вријеме.

На такмичењу је наступило 14 ученика из милићке Основне школе, а осим награда у скоку у даљ и трци на стотину метара, заузели су четврто и пето мјесто у трчању и бацању кугле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана