Atina Delić najbolja atletičarka na regionalnom takmičenju

GS
Atina Delić najbolja atletičarka na regionalnom takmičenju

MILIĆI - Učenica sedmog razreda Osnovne škole /OŠ/ "Aleksa Jakšić" iz Milića Atina Delić osvojila je prvo mjesto u skoku udalj i proglašena za najbolju takmičarku na regionalnom takmičenju u atletici održanom u Bijeljini u okviru Malih olimpijskih igara /MOI/.

Profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u milićkoj osnovnoj školi Željka Matić izjavila je Srni da je takmičenje okupilo 100 učenika u različitim disciplinama.

Matićeva je navela da je učenica sedmog razreda Jelena Jurošević osvojila drugo mjesto u trčanju na 100 metara i zajedno sa Delićevom plasirala se na republičko takmičenje koje će biti održano u Banjaluci 16. i 17. maja, dok je učenik devetog razreda Stefan Ristić u trci na 100 metara bio treći i zamalo mu je izmakao plasman.

Trinaestogodišnja Atina Delić izjavila je Srni da atletiku trenira tri godine i da joj medalja i diploma mnogo znače, a posebno trofej, jer su dokaz rada i truda.

"U finalu sam skočila u drugoj seriji 3,94 metara i to mi je obezbijedilo pobjedu u konkurenciji od 11 učenika", rekla je Delićeva.

Trinaestogodišnja Jelena Jurošević u trci na sto metara, među 13 djece, bila je druga, što joj predstavlja podstrek za nova takmičenja.

Petnaestogodišnji učenik SteFan Ristić, koji je u trci na sto metara bio treći, izjavio je Srni da će nastaviti da marljivo trenira i u slobodno vrijeme.

Na takmičenju je nastupilo 14 učenika iz milićke Osnovne škole, a osim nagrada u skoku u dalj i trci na stotinu metara, zauzeli su četvrto i peto mjesto u trčanju i bacanju kugle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana