Лазар Ждрале, џудиста Рандорија: Велика жеља донијела злато

Милан Зубовић
Лазар Ждрале, џудиста Рандорија: Велика жеља донијела злато

БАЊАЛУКА - Са златном медаљом око врата џудиста Рандорија Лазар Ждрале вратио се са јуниорског Европског купа у Лињану.

Момак из Источног Сарајева на импресиван начин стигао је до титуле у категорији до 90 килограма на такмичењу у Италији.

Свих пет побједа остварио је ипоном за своје друго заредом злато на европским куповима чим је наговијестио да је пред њим велика каријера.

- Ово је моје друго злато заредом на европским куповима након што сам прошлог мјесеца такође био први у Подгорици због чега сам веома срећан и задовољан, јер није мала ствар бити најбољи на два такмичења у низу. Вјерујем да сам тиме показао класу и то је само доказ да се у Рандорију вриједно и марљиво ради - рекао је Ждрале.

У његовој категорији наступило је 39 такмичара. Ждрале је као носилац био слободан у првом колу. У другом је побиједио Италијана Данијела Клочиатија да би потом био бољи од Словенца Тимотеја Коса, док је у трећем оборио Генадија Чижевскија из Молдавије. Полуфинале му је донијело борбу и побједу над Мађаром Левентеом Кишом да би у финалу био бољи од још једног Италијана Хенрија Овусу Асаре Овусуа.

- То што сам био слободан у првом колу није било од неког пресудног значаја јер сам имао пет јаких и исцрпљујућих борби након тога. Све сам их добио ипоном што је велика ствар, а најтежи ривал био ми је Италијан у финалу. Ту сам се много намучио јер сам имао највећи притисак, али пресудила је моја велика жеља за побједом - изјавио је Ждрале.

Током ове године пред њим су два велика такмичења. Европско и свјетско првенство на којима се нада наставку успјеха и новим медаљама.

- Ове медаље су велики подстрек за даљи рад. Дају ми нову снагу и мотивацију да наставим са јаким тренинзима. Чекају ме ЕП и СП и већ сам себи поставио циљеве. Желим да освојим медаљу на оба такмичења. Даћу све од себе па шта бог да - навео је Ждрале.

Резултати

Младом Ждрали ово су најбољи резултати у досадашњој каријери док се раније још два пута пео на побједничко постоље. Марта ове године био је трећи на јуниорском Европском купу у Сарајеву, док је прошлог августа стигао до другог мјеста на истом такмичењу у Скопљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана