Kristijano Ronaldo mašina za golove

Agencije
Kristijano Ronaldo mašina za golove

KIJEV - Olimpijski stadion u Kijevu ostaće u lijepom sjećanju Kristijanu Ronaldu iako je Portugalija izgubila od Ukrajine i malo zakomplikovala situaciju kada je u pitanju odlazak na Evropsko prvenstvo.

Jedan od najboljih igrača svih vremena stigao je na stadionu gdje je podigao pehar Lige šampiona sa Realom 2018. godine do 700. pogotka u karijeri pa su na vječnoj listi najboljih strijelaca ispred njega sada samo Gerd Miler (735 golova), Ferenc Puškaš (746), Pele (767), Romario (772) i Jozef Bikan (805).

Pogodak iz penala u 72. minutu nije pomogao njegovom timu da izbjegne poraz pa aktuelni šampion Evrope mora da slavi u predstojeća dva meča protiv Litvanije i Luksemburga.  

- Ne može bilo ko da dođe do ove cifre. Hvala saigračima i trenerima koji su mi pomogli da budem ovo što sam danas. Razočaran sam zbog poraza, ali i ponosan na ekipu - rekao je Ronaldo.

Čovjeku koji je pet puta proglašavan najboljim fudbalerom svijeta često zamjeraju da je narcis, odnosno da mu je važnije da postigne pogodak ili obori neki rekord od rezultata njegovog tima. Ipak, trofeji koje je osvajao gdje god je igrao pobijaju tu tezu.

- Koliko sam rekorda postavio? Ne znam. Želim da uživam u ovom trenutku i zahvalim svima koji su mi pomogli da dođem do impresivnog skora. Rekordi prirodno dolaze, ne gledam ih, ali oni mene gledaju. Nisam opsjednut, sve se prirodno događa - naveo je Ronaldo.

U karijeri kojoj se ne nazire kraj iako već ima 34 godine tri puta je bio šampion Engleske, dva puta Španije i jednom Italije. Sa Mančester junajtedom osvojio je Ligu šampiona, a sa Realom još četiri ova pehara. “Kraljevima” je donio i tri titule klupskog prvaka svijeta, a sa svojom zemljom je 2016. godine pokorio Stari kontinent. 
 

805 
golova postigao Jozef Bikan

153 
različita tima i reprezentacije osjetile Ronaldovu moć

54
het-trika postigao do sada

27
golova dao protiv Sevilje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana