Финале Малих олимпијских игара у Бањалуци

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, присуствовао је жријебању парова за Републичко финале Малих олимпијских игара Републике Српске (МОИ РС) које ће бити одржано од 10. до 17.маја 2024.године у Бањалуци.

Извучени су парови у мушкој и женској конкуренцији основних и средњих школа у свих осам спортова: атлетика, футсал, кошарка, одбојка, рукомет, спортска гимнастика, џудо и шах.

„Ово такмичење окупиће 2100 учесника из цијеле Републике Српске, а организовали смо га по угледу на Олимпијске игре гдје ће ученици моћи да се друже, уче једни од других, напредују и усавршавају своја спортска знања која ће показати на терену. Обезбиједили смо им смјештај, адекватну исхрану и све услове како би кроз ових осам дана проживјели једну сјајну спортску причу” – истакао је Ђуран. 

Он је нагласио да се Министарство породице, омладине и спорта већ више од двије деценије труди да развија и унапређује школски спорт и да су захваљујући МОИ РС и чланству Републике Српске у Европској и Свјетској асоцијацији школског спорта, нашим ученицима отворена врата европских и свјетских школских спортских такмичења на којима биљеже одличне резултате. 

Координатор МОИ за Бањалучку регију, Велибор Видовић, истакао је да је ово такмичење изузетно важно за Републику Српску јер су наши ученици под заставом и химном Републике Српске наступали на школским спортским такмичењима широм Европе. 

„Мале олимпијске игре Републике Српске су више од игре, оне су снага, патриотизам и неизмјерна радост наших ученика и зато са развојем овог пројекта не треба стати, већ само ићи напријед” – каже Видовић.

Свечаном отварању које ће бити одржано 10.маја у 19:00 часова у парку „Петар Кочић” у Бањалуци, претходиће дефиле свих учесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана