Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију

ГС
Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију

Репрезентативке Србије у боксу, међу којима је и Сара Ћирковић из Братунца, обезбиједиле су најмање девет медаља на шампионату Европе у Београду, након што су у данашњим мечевима избориле пласман у полуфинале.

Ћирковићева је у категорији до 54 килограма у четврфиналу побиједила Молдавку Јулију Короли.

Сара је чланица Боксерског клуба "Обилић" из Зворника и једина је спортискиња из Републике Српске која се квалификовала на Олимпијаду у Паризу.

Прошле године освојила је златну медаљу у финалу Европског првенства у боксу за млађе сениоре, а годину раније узела је титулу на Свјетском првенству у омладинској конкуренцији.

Осим Ћирковићеве, у четвртфиналу наступило је још четири од укупно 10 репрезентативки Србије.

Кристина Нађ Варга је у категорији до 48 килограма побједила Мађарицу Лилу Шелецки, а Нина Радовановић у категорији до 50 килограма Марјону Савријеву из Азербејџана.

Драгана Јовановић је у категорији до 52 килограма савладала Бјелорускињу Јулију Апанасовић, док је Анђела Бранковић у категорији до 57 килограма била боља од представнице Турске Кахраман Есре Јулдиз.

У вечерњој сесији, Наталија Шадрине је у категорији до 60 килограма побиједила Мирославу Јединакову из Словачке, а за пласман у полуфинале бориће се са свјетском и олимпијском шампионком Иркињом Кели Ен Харингтон.

Тријумфални поход Српкиња наставила је Милена Матовић побједом Шахле Алахвердијеве из Азербејџана у категорији до 66 килограма.

У категорији до 63 килограма, српска репрезентативка Кристина Калухова декласирала је Ану Јулију Јени из Швајцарске и обезбиједила 10. бронзу за Србију на овом шампионату.

За крај четвртфиналног дана, Николина Гајић је у категорији до 75 килограма савладала Габријелу Стонкуте из Литваније и тиме донијела 11 бронзу за Србију, а девету у женској конкуренцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана