Ивана Илић заблистала на првенству у теквондоу: Ни врх Европе више није далеко

Дарко Драгичевић
Ивана Илић заблистала на првенству у теквондоу: Ни врх Европе више није далеко

ЛУБЛИН - Ивана Илић је наставила са сјајним резултатима и у овој години. Репрезентативка БиХ у теквондоу освојила је бронзану медаљу на Европском првенству које је одржано у пољском граду Лублин.

Млада такмичарка је имала велика искушења, јер је прошле сезоне прешла у сениорке и тежу категорију преко 75 килограма. Она је већ била побједница Балкан опен купа У Словенији, док је на Европском првенству била пета. Сад је наставила да напредује.

- Мој наступ бих дефинитивно описала као доста искуснији него пређашњи. На борилишта сам улазила смиренија и фокусиранија него раније, упркос чињеници да су се са друге стране ринга налазиле противнице знатно теже и старије од мене, будући да сам промијенила категорију: од прошле године наступам у сениорској конкуренцији и у тежој категорији -  истакла је Ивана.

У четвртфиналу Ивана је побиједила противницу из Пољске Виолету Ханиш, коју је савладала са 3:1, док је у полуфиналу поражена од представнице Шкотске Лорне Фергусон.

- Након побједе против искусне репрезентативке Пољске радим полуфиналну борбу са представницом Шкотске. Послије изједначеног резултата и додатне треће рунде која се такође завршава неријешено нажалост губим на златни поен - додала је ова млада такмичарка.

Ипак ови наступи су јој донијели додатно самопоуздање, јер је схватила да може да се носи са ривалкама и у овој конкуренцији.

- Због мањка спортске среће овај пут нисам добила прилику да се покажем у финалу, што ми је тренутно највећа мотивација и подстрек, јер сам увјерила како себе, тако и остале да сами европски врх подијума уопште није далеко. Планирам да наставим са тренинзима и обавезама на факултету, а одлуке о наступима на предстојећим већим такмичењима још нису донесене, али сигуран је наступ на сљедећем Европском првенству које ће бити одржано у Сарајеву - додала је Ивана, која је и успјешан студент и успијева да споји двије своје велике љубави.

Оправдала признања

Илићева је ранијих година била међу десет најперспективнијих спортиста Републике Српске у избору Министарства породице, омладине и спорта. Такође, у традиционалном Избору десет најбољих спортиста Републике Српске била је међу кандидатима, али није ушла у ужи избор. Ипак, добри резултати показују да ће у будућности сигурно бити међу изабранима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана