Ivana Ilić zablistala na prvenstvu u tekvondou: Ni vrh Evrope više nije daleko

Darko Dragičević
Ivana Ilić zablistala na prvenstvu u tekvondou: Ni vrh Evrope više nije daleko

LUBLIN - Ivana Ilić je nastavila sa sjajnim rezultatima i u ovoj godini. Reprezentativka BiH u tekvondou osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje je održano u poljskom gradu Lublin.

Mlada takmičarka je imala velika iskušenja, jer je prošle sezone prešla u seniorke i težu kategoriju preko 75 kilograma. Ona je već bila pobjednica Balkan open kupa U Sloveniji, dok je na Evropskom prvenstvu bila peta. Sad je nastavila da napreduje.

- Moj nastup bih definitivno opisala kao dosta iskusniji nego pređašnji. Na borilišta sam ulazila smirenija i fokusiranija nego ranije, uprkos činjenici da su se sa druge strane ringa nalazile protivnice znatno teže i starije od mene, budući da sam promijenila kategoriju: od prošle godine nastupam u seniorskoj konkurenciji i u težoj kategoriji -  istakla je Ivana.

U četvrtfinalu Ivana je pobijedila protivnicu iz Poljske Violetu Haniš, koju je savladala sa 3:1, dok je u polufinalu poražena od predstavnice Škotske Lorne Ferguson.

- Nakon pobjede protiv iskusne reprezentativke Poljske radim polufinalnu borbu sa predstavnicom Škotske. Poslije izjednačenog rezultata i dodatne treće runde koja se takođe završava neriješeno nažalost gubim na zlatni poen - dodala je ova mlada takmičarka.

Ipak ovi nastupi su joj donijeli dodatno samopouzdanje, jer je shvatila da može da se nosi sa rivalkama i u ovoj konkurenciji.

- Zbog manjka sportske sreće ovaj put nisam dobila priliku da se pokažem u finalu, što mi je trenutno najveća motivacija i podstrek, jer sam uvjerila kako sebe, tako i ostale da sami evropski vrh podijuma uopšte nije daleko. Planiram da nastavim sa treninzima i obavezama na fakultetu, a odluke o nastupima na predstojećim većim takmičenjima još nisu donesene, ali siguran je nastup na sljedećem Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Sarajevu - dodala je Ivana, koja je i uspješan student i uspijeva da spoji dvije svoje velike ljubavi.

Opravdala priznanja

Ilićeva je ranijih godina bila među deset najperspektivnijih sportista Republike Srpske u izboru Ministarstva porodice, omladine i sporta. Takođe, u tradicionalnom Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske bila je među kandidatima, ali nije ušla u uži izbor. Ipak, dobri rezultati pokazuju da će u budućnosti sigurno biti među izabranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana