Поводом јубилеја: Mozzart уз талентоване одбојкашице из Обудовца

Mozzart
Поводом јубилеја: Mozzart уз талентоване одбојкашице из Обудовца

Нове одбојкашке наде стасавају у селу Обудовац код Шамца гдје се традиција овог спорта његује двије деценије. Женски одбојкашки клуб Црвена звијезда ове године обиљежава јубиларни 20. рођендан и са поносом истичу да су из њихових редова потекла бројна успјешна имена домаће одбојке, као и да су се окитили титулом првакиња више пута. Како би наставиле путем успјеха, из компаније Mozzart су им, поводом јубилеја, поклонили нову спортску опрему.

Свака подршка нам је добродошла, а кад је то од овако респектабилне компаније каква је Mozzart, то је охрабрење да наставимо радити још јаче јер велики иду руку под руку. Хвала компанији Mozzart што нас је препознала - поручује Радован Зорановић, предсједник Женског одбојкашког клуба Црвена звијезда, Обудовац, Шамац.

 

 

Тренутно Црвена звијезда окупља око 140 младих талентованих одбојкашица у Школи одбојке, те селекцијама од пионирки до сениорки. У такмичарском саставу имају 20 регистрованих играчица и 18 пионирки, те преко 100 полазница у Школи одбојке са подручја општина Шамац, Доњи Жабар и Пелагићево. Сениорке се већ 14 сезона такмиче у Првој лиги Републике Српске, па су међу три екипе у Српској са најдужим прволигашким статусом. Више пута су биле републичке првакиње или у топ три лиге, а заиграле су и у Премијер лиги БиХ.

 

Из овог перспективног тима потекле су Драгана Стевановић, актуелна репрезентативка БиХ и Сања Којић Ђурић, бивша репрезентативка и капитен БиХ. Већ 16 година су домаћини Међународног турнира за пионирке на којем су својевремено играле одбојкашице свјетског калибра попут Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић. С обзиром на то да су у свим лигама једини клуб из руралне средине, циљ им је да остану стабилан прволигаш Српске, а у млађим категоријама да наставе да стварају шампионке.

 

 

Подршку на том путу имају од локалне заједнице, родитеља одбојкашица, те волонтера који несебично показују љубав према овом предивном спорту. Њима се, донацијом опреме, придружила и компанија Mozzart из које им желе да наредне рођендане дочекају са још више шампионских медаља и пехара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана