ЕП у Београду: Српкиње јуре девет финала

Глас Српске
ЕП у Београду: Српкиње јуре девет финала

БЕОГРАД - Српске боксерке обезбиједиле су најмање девет медаља на шампионату Европе у Београду након што су сјајним мечевима избориле пласман у полуфинале док ће данас боксовати за финала.

Српска екипа забиљежила је фантастичан успјех на домаћем терену у Београду и само је једна представница стала у четвртфиналу што је велики успјех тима који донедавно није биљежио овакве резултате. Полуфинални програм (24 борбе на два ринга) почеће данас од 15 часова.

- Женска боксерска репрезентација осигурала је 11 медаља од 12  категорија и тиме се сврстала међу највеће европске силе на овом првенству, а вјерујем да наше шампионке могу још више од овога. Србија је по први пут у историји извела комплетну женску репрезентацију на сениорско Европско првенство и то је свакако био велики подухват за наш савез и стручни штаб. Иако је ово заиста фасцинантан резултат, нисам зачуђен јер је већина ових дјевојака читав свој живот посветила боксу и сав дугогодишњи рад стао је у тај један дан који се десио, а кроз сам циклус припрема за ово Европско првенство, кроз тих шест мјесеци било нам је јасно да имамо екипу за велике ствари - навео је селектор женске репрезентације Мирко Ждрало.

Девет представница Србије данас ће на ринг. Кристину Нађ Варгу у категорији до 48 кг у полуфиналу чека Бугарка Севда Јулијанова Асенова, а олимпијка са прошлих Игара у Токију Нина Радовановић (до 50 кг) снаге ће одмјерити са Бугарком Златиславом Чукановом. У категорији до 54 кг Сара Ћирковић из Братунца, која ће наступити на ОИ у Паризу, у полуфиналу боксује против Мађарице Хане Лакатор.

- Задовољана сам приказаном борбом, иако је било мало притиска на почетку меча због великих очекивања на првенству Европе. Позивам публику да дође у што већем броју и подржи нас у завршници шампионата - рекла је актуелна првакиња Европе у узрасту млађих сениорки (до 22 године) и некадашња омладинска шамионка свијета и Старог континента.

Драгана Јовановић (до 52 кг) бориће се Анастасијом Кол из Русије док ће Рускиња Дарија Абрамова бити ривалка Анђели Бранковић у категорији до 57 кг. Кристина Калухова (до  63 кг) за пласман у финале бориће се против Словакиње Тамаре Кубалове, а Николина Гајић (до 75 кг) боксоваће против Рускиње Анастасије Шамонове. Пораз у категорији до 70 кг доживјела је Анастасија Лукајић од Бјелорускиње Арине Данилчик.

Меч са шампионком

Наталија Шадрина у категорији до 60 килограма бориће се са свјетском и олимпијском шампионком Иркињом Кели Ен Харингтон, а Милени Матовић (до 66 кг) ривалка ће бити прва носитељка Рускиња Албина Молдажанова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана