EP u Beogradu: Srpkinje jure devet finala

Glas Srpske
EP u Beogradu: Srpkinje jure devet finala

BEOGRAD - Srpske bokserke obezbijedile su najmanje devet medalja na šampionatu Evrope u Beogradu nakon što su sjajnim mečevima izborile plasman u polufinale dok će danas boksovati za finala.

Srpska ekipa zabilježila je fantastičan uspjeh na domaćem terenu u Beogradu i samo je jedna predstavnica stala u četvrtfinalu što je veliki uspjeh tima koji donedavno nije bilježio ovakve rezultate. Polufinalni program (24 borbe na dva ringa) počeće danas od 15 časova.

- Ženska bokserska reprezentacija osigurala je 11 medalja od 12  kategorija i time se svrstala među najveće evropske sile na ovom prvenstvu, a vjerujem da naše šampionke mogu još više od ovoga. Srbija je po prvi put u istoriji izvela kompletnu žensku reprezentaciju na seniorsko Evropsko prvenstvo i to je svakako bio veliki poduhvat za naš savez i stručni štab. Iako je ovo zaista fascinantan rezultat, nisam začuđen jer je većina ovih djevojaka čitav svoj život posvetila boksu i sav dugogodišnji rad stao je u taj jedan dan koji se desio, a kroz sam ciklus priprema za ovo Evropsko prvenstvo, kroz tih šest mjeseci bilo nam je jasno da imamo ekipu za velike stvari - naveo je selektor ženske reprezentacije Mirko Ždralo.

Devet predstavnica Srbije danas će na ring. Kristinu Nađ Vargu u kategoriji do 48 kg u polufinalu čeka Bugarka Sevda Julijanova Asenova, a olimpijka sa prošlih Igara u Tokiju Nina Radovanović (do 50 kg) snage će odmjeriti sa Bugarkom Zlatislavom Čukanovom. U kategoriji do 54 kg Sara Ćirković iz Bratunca, koja će nastupiti na OI u Parizu, u polufinalu boksuje protiv Mađarice Hane Lakator.

- Zadovoljana sam prikazanom borbom, iako je bilo malo pritiska na početku meča zbog velikih očekivanja na prvenstvu Evrope. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i podrži nas u završnici šampionata - rekla je aktuelna prvakinja Evrope u uzrastu mlađih seniorki (do 22 godine) i nekadašnja omladinska šamionka svijeta i Starog kontinenta.

Dragana Jovanović (do 52 kg) boriće se Anastasijom Kol iz Rusije dok će Ruskinja Darija Abramova biti rivalka Anđeli Branković u kategoriji do 57 kg. Kristina Kaluhova (do  63 kg) za plasman u finale boriće se protiv Slovakinje Tamare Kubalove, a Nikolina Gajić (do 75 kg) boksovaće protiv Ruskinje Anastasije Šamonove. Poraz u kategoriji do 70 kg doživjela je Anastasija Lukajić od Bjeloruskinje Arine Danilčik.

Meč sa šampionkom

Natalija Šadrina u kategoriji do 60 kilograma boriće se sa svjetskom i olimpijskom šampionkom Irkinjom Keli En Harington, a Mileni Matović (do 66 kg) rivalka će biti prva nositeljka Ruskinja Albina Moldažanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana