Томас мијења Радивојевића

Милан Зубовић
Томас мијења Радивојевића

Лакташи - Друго појачање Игокее за идућу сезону је хрватски кошаркаш Марко Томас. Послије ангажмана плејмејкера Александра Цветковића, у клуб је стигао момак који може да покрије позиције бека и ниског крила, а током каријере је наступао за велики број клубова.

Рођен је у Копривници 3. јануара 1985. године, а доказао се у Загребу заједно са старијим братом Иваном. Његов клуб одбио је понуду Тау Керамике од 600.000 долара за њега током 2005. када је веома љут напустио клуб и одлучио да оде у САД. Ипак, од тога није било ништа па је завршио у Реал Мадриду, чији члан је био наредне четири године, с тим што је једну сезону провео као позајмљен играч у Фуенлабради. Послије тога вратио се у Цибону 2009. и одиграо једну сезону, а онда преселио у Фенербахче, да би се послије двије године вратио у Загреб. Тада је изабрао Цедевиту и у њој провео наредне три године. Током сезоне 2015-16. носио је дрес Анкаре и послије годину дана вратио се у Цедевиту, коју је напустио након једне сезоне и поново постао члан Цибоне. Током 2018. био је члан Забока, гдје му је тренер био брат Иван, а прошлу сезону одиграо је у Газијантепу. Са “краљевским клубом” освојио је УЛЕБ куп и Куп Шпаније, четири пута био је шампион Хрватске и има три купа, док има и дуплу круну у Турској.

- Коначно смо завршили један велики посао у вези с трансфером, мада нас очекује још посла да саставимо тим. О Томасу и његовој каријери не треба много трошити речи јер је у питању велики професионалац и много добар човек који зна како се освајају титуле, велики победник. Сигурно је да би направио још већу каријеру да није имао проблема са повредама. Иако покушавамо да направимо што млађу екипу, закључили смо да нам треба искуснији играч уз Саву Лешића јер сам се ја повукао - изјавио је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Најавио је да преговарају са неколико играча, мада су многи од њих сада на одмору и слабо размишљају о понудама. Поред поменутих Цветковића, Лешића и Томаса, нови тренер Александар Трифуновић може да рачуна на Далибора Илића и Марка Луковића, а са њима ће бити и Дарко Талић, Немања Николић и Немања Живковић. Од прошлосезонског тима сигурно неће остати Данило Анђушић и Роберт Рикић. Почетак припрема планиран је за 12. август.

На старту са Партизаном

Нову сезону АБА лиге, која стартује 4. октобра, Игокеа ће отворити на свом терену и то утакмицом против Партизана. У осталим мечевима првог кола састају се Црвена звезда - Приморска, Будућност - Задар, Крка - ФМП, Мега - Цедевита Олимпија и Цибона - Морнар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана