Tomas mijenja Radivojevića

Milan Zubović
Tomas mijenja Radivojevića

Laktaši - Drugo pojačanje Igokee za iduću sezonu je hrvatski košarkaš Marko Tomas. Poslije angažmana plejmejkera Aleksandra Cvetkovića, u klub je stigao momak koji može da pokrije pozicije beka i niskog krila, a tokom karijere je nastupao za veliki broj klubova.

Rođen je u Koprivnici 3. januara 1985. godine, a dokazao se u Zagrebu zajedno sa starijim bratom Ivanom. Njegov klub odbio je ponudu Tau Keramike od 600.000 dolara za njega tokom 2005. kada je veoma ljut napustio klub i odlučio da ode u SAD. Ipak, od toga nije bilo ništa pa je završio u Real Madridu, čiji član je bio naredne četiri godine, s tim što je jednu sezonu proveo kao pozajmljen igrač u Fuenlabradi. Poslije toga vratio se u Cibonu 2009. i odigrao jednu sezonu, a onda preselio u Fenerbahče, da bi se poslije dvije godine vratio u Zagreb. Tada je izabrao Cedevitu i u njoj proveo naredne tri godine. Tokom sezone 2015-16. nosio je dres Ankare i poslije godinu dana vratio se u Cedevitu, koju je napustio nakon jedne sezone i ponovo postao član Cibone. Tokom 2018. bio je član Zaboka, gdje mu je trener bio brat Ivan, a prošlu sezonu odigrao je u Gazijantepu. Sa “kraljevskim klubom” osvojio je ULEB kup i Kup Španije, četiri puta bio je šampion Hrvatske i ima tri kupa, dok ima i duplu krunu u Turskoj.

- Konačno smo završili jedan veliki posao u vezi s transferom, mada nas očekuje još posla da sastavimo tim. O Tomasu i njegovoj karijeri ne treba mnogo trošiti reči jer je u pitanju veliki profesionalac i mnogo dobar čovek koji zna kako se osvajaju titule, veliki pobednik. Sigurno je da bi napravio još veću karijeru da nije imao problema sa povredama. Iako pokušavamo da napravimo što mlađu ekipu, zaključili smo da nam treba iskusniji igrač uz Savu Lešića jer sam se ja povukao - izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Najavio je da pregovaraju sa nekoliko igrača, mada su mnogi od njih sada na odmoru i slabo razmišljaju o ponudama. Pored pomenutih Cvetkovića, Lešića i Tomasa, novi trener Aleksandar Trifunović može da računa na Dalibora Ilića i Marka Lukovića, a sa njima će biti i Darko Talić, Nemanja Nikolić i Nemanja Živković. Od prošlosezonskog tima sigurno neće ostati Danilo Anđušić i Robert Rikić. Početak priprema planiran je za 12. avgust.

Na startu sa Partizanom

Novu sezonu ABA lige, koja startuje 4. oktobra, Igokea će otvoriti na svom terenu i to utakmicom protiv Partizana. U ostalim mečevima prvog kola sastaju se Crvena zvezda - Primorska, Budućnost - Zadar, Krka - FMP, Mega - Cedevita Olimpija i Cibona - Mornar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana